Novak Djokovic a câştigat Australian Open pentru a 10-a oară!

TENIS. Novak Djokovic scrie istorie la Australian Open, câștigând al 10-lea titlu de Grand Slam la Melbourne. El a egalat duminică performanța lui Rafael Nadal, de 22 de titluri în turnee majore, după ce l-a învins în finală pe grecul Stefanos Tsitsipas. Sârbul revine astfel în poziția de lider mondial.

Djokovic a intrat în meci cu un record de 9-0 în finalele Australian Open și a câștigat ultimele nouă întâlniri la nivel de circuit împotriva lui Tsitsipas.

Dincolo de miza câștigării trofeului cel care avea să se impună în finala de duminică urma să devină noul lider al clasamentului mondial ATP.

Aceasta a fost a doua întâlnire dintre Djokovic și Tsitsipas într-o finală majoră. La Roland Garros, în 2021, Djokovic a revenit de la două seturi la zero pentru a-l învinge pe grec și a obține victoria pe zgura pariziană.

Duminică a repetat performanța de la Paris, învingându-l clar pe Tsitsipas, în 3 seturi, cu 6-3, 7-6 (4), 7-6 (5), după exact 3 ore de joc.

Sârbul s-a impus după o partidă care a durat trei ore, ambii jucători făcând câte trei duble greşeli, grecul reuşind nu mai puţin de 15 aşi, Djokovic doar 7.

Odată cu acest succes, campionul sârb, în vârstă de 35 de ani, care a cucerit pentru a zecea oară trofeul la competiţia de la antipozi, a obţinut al 22-lea său titlu de Mare Şlem, egalând astfel recordul rivalului său spaniol Rafael Nada, scrie Agerpresl. De asemenea, Djokovic va reveni de luni în fotoliul de lider al clasamentului ATP, pe care l-a ocupat anterior timp de 373 de săptămâni (record absolut).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare