Novak Djokovic a triumfat la US Open 2023 și a redevenit numărul 1 mondial în tenisul masculin

SPORT. Novak Djokovic a reușit o performanță incredibilă, câștigând US Open 2023 și revenind pe prima poziție în clasamentul ATP. Acest triumf l-a propulsat din locul 2 pe locul 1 mondial, consolidându-și astfel statutul de cel mai bun jucător de tenis din lume în prezent.

În finala acestui turneu de Grand Slam, Djokovic l-a învins pe Daniil Medvedev, jucătorul numărul 3 în clasamentul ATP, într-un meci strâns, cu scorul de 6-3, 7-6 (5), 6-3. Confruntarea lor a fost una intensă și a durat trei ore și 16 minute. După această victorie, Djokovic și-a adus un sincer omagiu lui Kobe Bryant, marcând un moment emoționant în cariera sa.

Cu această performanță, Djokovic a egalat recordul lui Margaret Court de 24 de titluri de Grand Slam câștigate. Într-o declarație emoționantă în timpul ceremoniei de înmânare a trofeului, el a mărturisit că niciodată nu și-a imaginat că va ajunge în această poziție de lider și că va atinge această cifră impresionantă de Slamuri.

“Să intru în istoria acestui sport este ceva cu adevărat remarcabil și special. Evident, în toate modurile posibile, în toate sensurile posibile ale cuvântului special. Este greu de descris în cuvinte. Aveam un vis în copilărie, la șapte, opt ani. Voiam să devin cel mai bun jucător din lume și să câștig trofeul de la Wimbledon. Era singurul lucru pe care mi-l doream, dar apoi, când am reușit, evident că am început să visez noi vise și să-mi stabilesc noi obiective, noi țeluri. Nu mi-am imaginat niciodată că voi fi aici, alături de voi, vorbind despre 24 de Slamuri. Niciodată nu am crezut că asta va fi realitatea, dar în ultimii doi ani am simțit că am o șansă, că am o șansă la istorie – și de ce să nu profit de ea dacă mi se prezintă”, a declarat el.

Acesta a fost al 96-lea trofeu din cariera sa la simplu, ceea ce confirmă încă o dată dominația sa în tenisul mondial. Pentru a sublinia impresionanta sa performanță în 2023, trebuie menționat că Djokovic a câștigat și Australian Open și French Open în acest an, ceea ce marchează un sezon excepțional pentru el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare