NuScale Power și RoPower Nuclear semnează un contract pentru amplasarea primei centrale SMR în România

CONTRACT. Americanii de la NuScale Power și compania românească RoPower Nuclear (RoPower), deținută în mod egal de Nuclearelectrica și Nova Power & Gas, anunță semnarea contractului pentru lucrările de Front-End Engineering and Design (FEED), care marchează un pas important în vederea implementării în România a unei centrale NuScale VOYGR cu reactoare modulare mici (SMR), anunță producătorul român de energie nucleară într-un comunicat de presă.

Contractul a fost parafat la 28 decembrie 2022, iar lucrările FEED pe care NuScale le va demara vor defini caracteristicile principale și specifice ale amplasamentului pentru o centrală VOYGR-6 SMR care ar putea fi dezvoltată pe amplasamentul centralei de la Doicești, în sudul județului Dâmbovița.

Suntem mândri să mergem mai departe în parteneriatul nostru cu NuScale și să începem o analiză aprofundată și planificarea proiectului pe amplasamentul de la Doicești. Semnarea contractului pentru lucrările FEED urmează aproape patru ani de colaborare, cercetare și studii pentru a ne asigura că selectăm cea mai sigură și mai eficientă tehnologie, precum și locația potrivită. De asemenea, demonstrează că partenerii împărtășesc aceleași valori și angajamentul de a construi un viitor mai verde și mai sustenabil pentru generațiile următoare“, a declarat Cosmin Ghiță, directorul general al Nuclearelectrica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare