O nouă meserie înlocuiește ospătarii în criza de personal: oferte de angajare la nivel național

DIGITALIZARE.  “Bună ziua! Ce doriţi să comandaţi?” Aceste cuvinte se vor auzi acum dintr-o tabletă așezată pe masa restaurantului unde luați masa. Conceptul, numit “Ospătar la distanță” este deja implementat în trei restaurante din Cluj, care au înlocuit ospătarii fizici cu ospătari virtuali, conectați prin apel video. Platforma este utilă în special pentru restaurantele care au nevoie de ospătari cunoscători de limbi străine.

Patronii de restaurante se confruntă cu o lipsă acută de personal în plin sezon, având nevoie de ospătari, bucătari și ajutoare de bucătari pentru a-și susține afacerile. Cu terasele pline, riscul să nu aibă cine să servească clienții este real, astfel că patronii caută soluții inovatoare. Angajarea de muncitori străini se dovedește dificilă, fiind adesea necalificați și greu de adus.

În aceste condiții, unii patroni au recurs la tehnologie, inventând aplicația “Ospătar la distanță” care permite angajarea de personal indiferent de locația acestora. Aplicația este testată în prezent în trei locații din Cluj-Napoca. Clienții pot vorbi prin apel video cu un ospătar și pot comanda ceea ce doresc, iar chelnerii din locație le vor aduce comenzile. Astfel, munca ospătarilor locali este redusă, deoarece există angajați din toată țara care preiau comenzile prin apeluri video.

Alte soluții adoptate de patroni pentru a suplini lipsa de personal includ angajarea sezonieră a elevilor din învățământul dual și a studenților, care au nevoie de bani și timp liber pe timpul verii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare