O universitate din Cluj-Napoca va lansa programe de licență în domeniul inteligenței artificiale

LICENȚE. Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ din România, a lansat un plan pentru a include un program de licență pentru studii de inteligență artificială (AI) în cadrul Facultății de Matematică și Informatică.

Așadar, la UBB ne raportăm pe deplin la cunoașterea asociată IA, generând-o prin cercetare avansată (în cadrul Institutului), folosind-o prin aplicații inovatoare (prin zeci de granturi și servicii către beneficiari) și diseminând-o prin educație de calitate, de acum înainte nu doar la nivel post-bacalaureat (masterat/doctorat/postdoctorat/postuniversitar), ci și la nivel licență“, a declarat rectorul UBB, Dr. Daniel David.

Din punct de vedere al licenţelor, până în prezent, Facultatea de Matematică a inclus studii atât de informatică, cât și de matematică în limbile germană, maghiară, română și engleză.

La rândul său,”Mă bucur că ARACIS a înțeles aceste evoluții internaționale și nevoile pieței muncii și le-a susținut și în țară, la propunerea noastră, cea mai mare școală de informatică din România. Această specializare va permite alinierea învățământului de informatică din România la prioritățile de educație și cercetare-dezvoltare-inovare ale Comisiei Europene”, intervine Dr. Anca Andreica, decanul facultății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare