Oamenii de știință au găsit un dinosaur complet, cu fața și pielea sa păstrate impecabil. Este o descoperire „una la miliard”

DESCOPERIRE. Arheologii de la Royal Tyrell Museum au descoperit una dintre cele mai – dacă nu chiar cea mai – impecabilă fosilă de dinozaur de până acum: un anchilosaur aproape întreg, complet cu vârfurile sale zimțate, majoritatea membrelor sale, pielea sa ca o armură, o parte din intestinele și conținutul stomacului. Cel mai uimitor detaliu, totuși? Fața și pielea sa erau păstrate impecabil.

Lui Mark Mitchell, tehnician la Royal Tyrell Museum, i-au luat 7.000 de ore pe parcursul a aproape șase ani pentru a exhuma meticulos fosila cioplind delicat piatra din jur. Pentru eforturile sale, noua specie descoperită de nodosaur – un tip de anchilosaur – a fost numit după el: Borealopelta Markmitchelli.

„În timpul pregătirii, adunam bucățiile ca pe un puzzle, iar animalul a început să prindă cu adevărat contur”, a spus Mitchell într-un nou interviu pentru Ars Technica, descriind procesul minuțios.

„Chiar înainte de Crăciun ”, a continuat el, „am adunat ambele părți ale gâtului și ale capului . În acest fel s-a putut aprecia cu adevărat mărimea impresionantă a s specimenului și că aceasta a fost creatură vie cu o conservare uluitoare”.

Acesta este exemplar caracteristic pentru o specia sa pentru veacuri. Curatorul muzeului, Donald Henderson, a declarant pentru Ars Technica “ pariez că este efectiv o descoperire una dintr-un miliard”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare