OBIECTIV INAUGURAT – La ieșirea din Târgu Mureș spre Corunca, stație de încărcare pentru vehicule electrice

VEHICULE ELECTRICE. La benzinăria Mol de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din Târgu Mureș (cea situată la nr. 240, la ieșirea din municipiu către Corunca) a fost inaugurată o nouă unitate de încărcare a vehiculelor electrice, a șaptea din proiectul E.ON Energie & Mol România, companii care și-au propus să instaleze 19 unități de încărcare a vehiculelor electrice pe traseul a ceea ce au numit Autostrada electrică Iaşi-Târgu Mureş.

 

Staţia de încărcare de tip fast charge din Târgu Mureş are o putere maximă de 93 kW – 2×50 kW (curent continuu) + 1×43 kW (curent alternativ) -, putând încărca aproximativ 80% din bateria unei mașini electrice în 40 de minute. Staţia este integrată într-un sistem de monitorizare şi gestionare a sesiunilor de încărcare care supraveghează non-stop şi are posibilitatea de a rezolva de la distanţă eventualele incidente apărute în timpul încărcărilor.

 

Conform proiectului Next-E, cofinanţat din fonduri europene, până la sfârșitul acestui an, în România vor fi instalate 40 de unităţi de încărcare rapidă (19 de către E.ON, care a montat deja 15, și 21 de către MOL România).

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare