OBIECTIV INAUGURAT – La ieșirea din Târgu Mureș spre Corunca, stație de încărcare pentru vehicule electrice

0
260

VEHICULE ELECTRICE. La benzinăria Mol de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din Târgu Mureș (cea situată la nr. 240, la ieșirea din municipiu către Corunca) a fost inaugurată o nouă unitate de încărcare a vehiculelor electrice, a șaptea din proiectul E.ON Energie & Mol România, companii care și-au propus să instaleze 19 unități de încărcare a vehiculelor electrice pe traseul a ceea ce au numit Autostrada electrică Iaşi-Târgu Mureş.

 

Staţia de încărcare de tip fast charge din Târgu Mureş are o putere maximă de 93 kW – 2×50 kW (curent continuu) + 1×43 kW (curent alternativ) -, putând încărca aproximativ 80% din bateria unei mașini electrice în 40 de minute. Staţia este integrată într-un sistem de monitorizare şi gestionare a sesiunilor de încărcare care supraveghează non-stop şi are posibilitatea de a rezolva de la distanţă eventualele incidente apărute în timpul încărcărilor.

 

Conform proiectului Next-E, cofinanţat din fonduri europene, până la sfârșitul acestui an, în România vor fi instalate 40 de unităţi de încărcare rapidă (19 de către E.ON, care a montat deja 15, și 21 de către MOL România).

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here