Obligatoriu în toată România din iarnă! Noi amenzi pentru schiori, cât şi pentru administratorii pârtiilor

SPORT. Guvernul a schimbat regulmentul pârtiilor de schi adoptând o hotărâre pentru modificarea şi completarea HG nr. 263/2001 privind amenajarea, omologarea, întreținerea şi exploatarea pârtiilor şi traseelor de schi pentru agrement. Totodată au fost introduse și amenzi de până la 2.000 de lei pentru schiorii care sunt prinși fără echipament adecvat.

Accesul persoanelor cu nevoi speciale pe pârtiile de schi a fost reglementat, cu referire punctuală la echipamentul acestora, actualizându-se și nivelul amenzilor, atât pentru schiorii echipați necorespunzător și cei care intră cu mașinile pe pârtii, cât și pentru administratorii pârtiilor.
În funcție de gravitatea abaterii, pentru administratorii pârtiilor, este prevăzută posibilitatea aplicării odată cu sancțiunea contravențională principală și a sancțiunii contravenționale complementare, respectiv retragerea certificatului de omologare a pârtiei sau a traseului de schi pentru agrement.
Administratorii de pârtii vor fi sancționați și dacă traseele nu sunt omologate, dar și dacă nu au indicatoare care să arate dificultatea pârtiei sau plase de protecție în zonele considerate a fi periculoase. De asemenea, ei pot fi sancționați dacă nu închid pârtiile atunci când vremea este severă sau dacă pe pârtie nu există un post de prim ajutor. Noua hotărâre intră în vigoare la 30 de zile de la data publicării ei în Monitorul Oficial.

„Siguranța tuturor celor care practică sporturi de iarnă pe pârtiile din România trebuie să primeze! În perspectiva următorului sezon turistic, atunci când o mare parte dintre români, dar şi străini vor alege să îşi petreacă vacanţele în destinaţiile locale, la munte, am făcut o analiză a legislaţiei specifice pentru omologarea pârtiilor şi traseelor de schi, din care a reieşit necesitatea actualizării acesteia, respectiv a unor condiţii de securitate. Alături de viitoarele investiții pe care le vom finanța, noile măsuri contribuie la una dintre priorităţile asumate, în calitate de ministru liberal, respectiv dezvoltarea domeniului schiabil”, a declarat Ministrul Constantin-Daniel Cadariu.

Conform noilor prevederi, „accesul pe pârtiile sau traseele de schi pentru agrement fără echipament adecvat pentru practicarea schiului şi snowboard-ului sau fără echipament adaptat pentru persoanele cu nevoi speciale” constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare