Obținerea compensațiilor de la companiile aeriene: Recomandările Șefului ANPC privind depunerea unei reclamații în scris și implicarea autorității

RECOMANDARE. Directorul general al ANPC, Paul Anghel, oferă informații importante despre obținerea compensațiilor de la companiile aeriene. Potrivit acestuia, pasagerii pot primi compensații în cazul refuzului la îmbarcare, anulării zborurilor cu mai puțin de 14 zile înainte de data programată sau în cazul întârzierilor prelungite a zborurilor, cu condiția să solicite acest drept în scris către transportatorul aerian sau să depună o reclamație la ANPC – Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor. Este important de menționat că anumite companii aeriene, cum ar fi Wizz Air, Hisky, Ryanair, Lufthansa, Air Connect, Tarom, Aeroitalia și Austrian Airlines, au anunțat modificări semnificative ale orarului de zbor în vara anului 2023.

Totuși, pasagerii ar trebui să fie conștienți că firmele de recuperare a despăgubirilor pentru zborurile anulate sau întârziate pot percepe comisioane de până la 30% + TVA din valoarea compensațiilor. Este esențial să fiți bine informați și să acționați în consecință în cazul în care drepturile dvs. ca pasager sunt afectate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare