Von der Leyen în discursul despre starea UE: Bulgaria și România au demonstrat că sunt potrivite pentru spațiul Schengen. Să le sprijinim!

SCHENGEN. Bulgaria și România au demonstrat faptul că îndeplinesc cerințele pentru a adera la zona Schengen, arătându-se a fi lideri în ceea ce privește aplicarea celor mai bune practici atât în ceea ce privește azilul, cât și returnarea migranților, a declarat miercuri președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul sesiunii Parlamentului European de la Strasbourg. În discursul său anual privind starea Uniunii Europene, în care a prezentat bilanțul mandatului său la conducerea executivului comunitar, von der Leyen a pledat pentru admiterea rapidă a celor două țări în spațiul european de liberă circulație.

Am întărit securitatea frontierelor noastre, iar agențiile europene au consolidat colaborarea cu statele membre. În mod special, aș dori să mulțumesc Bulgariei și României pentru eforturile lor notabile în domeniul azilului și al returnărilor“, a subliniat von der Leyen. “Bulgaria și România au demonstrat că sunt parte integrantă a zonei Schengen. Prin urmare, este timpul să le primim fără nicio amânare.”

În fiecare an, în luna septembrie, președintele Comisiei Europene adresează Parlamentului European un discurs privind starea Uniunii, în care evaluează realizările din ultimul an, identifică provocările comune și prezintă prioritățile pentru anul următor, atât pentru Uniunea Europeană, cât și pentru alte aspecte ale agendei internaționale. Discursul din 2023 privind starea Uniunii al președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se axează pe principalele priorități și inițiative emblematice pentru anul următor, pe baza succeselor și progreselor Uniunii Europene din ultimii ani. Acesta reprezintă ultimul discurs din actualul mandat legislativ, înaintea alegerilor europene din 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare