Foto: Virgil Simonescu

OFICIAL – A murit a șasea persoană din județul Mureș declarată ca fiind infectată cu coronavirus

DECES. Al șaselea deces al unei persoane din județul Mureș declarată ca infectată cu noul coronavirus a fost anunțat de Grupul de Comunicare Strategică (GSC) în urmă cu puțin timp. Numărul decedaților confirmați ca infectați cu COVID-19 a ajuns în România la 203, în acest moment.

 

Pacienta din județul Mureș avea 60 de ani, în 1 aprilie a reclamat febră, stare de astenie accentuată, cefalee și durere toracică. A fost internată în 5 aprilie în Spitalul Județean Târgu Mures, în UPU-SMURD, în aceeași zi fiind transferată la Spitalul Municipal Sighișoara.

 

În 6 aprilie a fost confirmată în urma testării ca fiind infectată cu coronavirus. A decedat în 7 aprilie. Avea condiții medicale preexistente (boală cardio-vasculară, hipertensiune arterială).

 

Cele 6 persoane din județul Mureș declarate ca infectate cu coronavirus și decedate, așa cum au fost acestea prezentate de GSC (cronologic, cu datările și detaliile aferente):

 

1) 31 martie 2020: bărbat în vârstă de 70 de ani;

2) 2 aprilie 2020: bărbat în vârstă de 70 ani, fără context epidemiologic (boli cronice cardiovasculare și hipertensiune arterială);

3) 27 martie 2020: bărbat în vârstă de 34 ani, condiții medicale pre-existente (sindrom Pradder Willi, obezitate, boală cardiovasculara, boală pulmonară);

4) 1 aprilie 2020: bărbat în vârstă de 56 ani, comorbidități (insuficiență renală cronică și hipertensiune arterială);

5) 7 aprilie 2020: femeie în vârstă de 61 de ani, condiţii medicale preexistente (insuficienţă mitrală, BPOC, boală hepatică cronică);

6) 7 aprilie 2020: femeie în vârstă de 60 de ani, condiții medicale preexistente (boală cardio-vasculară, hipertensiune arterială).

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare