UPDATE – OFICIAL – Al patrulea caz confirmat în județul Mureș de infectare cu coronavirus

0
3585
Foto: news.ro

CORONAVIRUS. În urmă cu puțin timp, Ministerul Sănătății a precizat existența de confirmări pozitive în 16 noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Din cele 16 noi persoane infectate cu virusul COVID-19, un caz este în județul Mureș (celelalte 15 fiind depistate în Iași – 7, Suceava și Neamț – 2, Ialomița, Botoșani, Bistrița Năsăud și Vrancea – 1). Persoanele confirmate pozitiv au vârste cuprinse între 21 și 65 de ani.

 

Până astăzi, 17 martie, ora 10, pe teritoriul României, au fost confirmate 184 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19, 16 dintre acestea fiind declarate vindecate și externate (15 din spitalul din Timișoara și unul de la București) și se preconizează că în cursul acestei zile vor mai fi externate alte trei persoane (de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș).

 

Celelalte 3 cazuri de persoane din județul Mureș infectatae cu virusul COVID-19 au fost declarate pozitive în 8 martie 2020 (o femeie în vârstă de 70 de ani din comuna Cristești, limitrofă cu municipiul Târgu Mureș), 12 martie (un bărbat în vârstă de 21 de ani din Iernut) și 16 martie (un bărbat în vârstă de 21 de ani, din Iernut, contact direct al cazului nr. 2 din județ, aflat în autoizolare la domiciliu din data de 13 martie).

 

UPDATE – Potrivit Instituției Prefectului Mureș, cel de-al patrulea pacient confirmat cu COVID-19 din județ este un bărbat în vârstă de 28 de ani, din Nazna, reîntors acasă în 10 martie cu un autoturism, împreună cu alte 3 persoane, după ce a lucrat în Italia în perioada ianuarie-martie 2020.  Toate cele 4 persoane erau în spațiile de carantină. Bărbatul este asimptomatic și a fost transferat la Secția de Boli Infecțioase din Târgu Mureș, iar DSP Mureș a demarat ancheta epidemiologică.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ