Soós Zoltán și Péter Ferenc
Soós Zoltán și Péter Ferenc

OFICIAL – Candidații UDMR la Primăria Târgu Mureș și Consiliul Județean Mureș: nicio surpriză, Soós Zoltán și Péter Ferenc

Soós Zoltán și Péter Ferenc

CANDIDAȚI. Începând din 19 septembrie 2019, în urma votului Adunării Delegațiilor UDMR Mureș, s-a oficializat informația privind candidații UDMR la Primăria Târgu Mureș și forul administrativ al județului, Consiliul Județean.

 

Pentru Primăria Târgu Mureș, UDMR a decis să-l rearunce în luptă pe candidatul din 2016, Soós Zoltán, directorul Muzeului Judeţean Mureş, însă, de această dată poate și-l vor asuma, la alegerile precedente luându-se decizia să candideze independent (susținut de cele filialele Târgu Mureș ale celor trei partide maghiare – UDMR, PPMT şi PCM) pentru a nu disipa voturile minorității maghiare din oraș.

 

În 2016, pe fondul unei prezenţe la urne a târgumureșenilor de doar 51,2%, Soós a obținut 40,24% (25.557 voturi), fiind devansat doar de un alt candidat independent, primarul în funcție Dorin Florea (42,95% – 27.262 de alegători) cu diferență de 1.705 voturi (la alegerile locale precedente au fost șase candidați pentru funcția de primar).

 

În fine, previzibilă și alegerea candidatului UDMR pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș în 2020, în persoana actualului președinte al forului județean, Péter Ferenc (fostul primar din Sovata).

 

De data aceasta, însă, Péter va trebui să-și câștige mandatul direct, la alegerile de anul viitor președinții consiliilor județene candidând nominal și urmând să fie desemnați prin votul direct de la urne și nu în urma votului majorității aleșilor județeni, cum s-a procedat în 2016.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare