OFICIAL – Cât au avansat în ultimele 6 luni lucrările la Autostrada Transilvania pe secțiunea din județul Mureș, Iernut – Chețani

0
849

AUTOSTRADA TRANSILVANIA. Conform datelor oficiale comunicate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), stadiul efectiv al lucrărilor pe secțiunea din județul Mureș Iernut – Chețani din Autostrada Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea, denumită Transilvania, a crescut cu peste 15% în ultimele 6 luni.

 

Secțiunea 2A Ogra – Câmpia Turzii a Autostrăzii Transilvania a fost împărțită în trei loturi: Ogra – Iernut (3,6 km, finalizată în decembrie anul trecut), Iernut – Chețani (17,9 km, aflat în lucru) și Chețani – Câmpia Turzii (15,6 km, aflat în lucru).

 

În privința secțiunii din județul Mureș, lotul 2, Iernut-Cheţani, stadiul fizic era în aprilie 2019 de 64,99%, iar acum, CNAIR a anunțat că s-a ajuns la un stadiu realizat de 80,47%. Pe acest tronson, constructorul trebuie să finalizeze puncte foarte importante de pe traseu, precum nodul rutier Iernut și două poduri peste râul Mureș.

 

Contractul pentru proiectarea şi execuţia celor 17,9 kilometri dintre Iernut şi Cheţani a fost atribuit în 2016 asocierii de firme Astaldi SpA – Max Boegl România SRL – Astalrom SA – Consitrans SRL, pentru suma de 437,63 milioane de lei. La nivel ministerial, s-a promis finalizarea lucrărilor în acest an. Specialiștii susțin că o dată realistă de finalizare a lotului Iernut – Chețani este primăvara anului 2020.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ