OFICIAL – Centura rutieră a Sighișoarei, introdusă în licitație la o sumă de până la 320 de milioane de lei: va fi gata în 3 ani și 2 luni de la semnarea contractului

0
688

VARIANTA DE OCOLIRE SIGHIȘOARA. Proiectarea și execuția Centurii rutiere a municipiului Sighișoara (denumirea oficială, Varianta de ocolire) a fost introdusă în licitație de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov, la o sumă estimată între un minim de 293 de milioane de lei și un maxim de 320,54 milioane de lei. Cea mai mare parte a banilor vor fi asigurați din fonduri europene nerambursabile (prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM), finanțarea fiind obținută de statul român (prin Ministerul Transporturilor).

 

După desemnarea câștigătorului (ofertele se pot depune până în 18 august 2021), proiectantul și constructorul vor avea la dispoziție 38 luni (3 ani și 2 luni) pentru finalizarea lucrării (sunt repartizate 14 luni pentru proiectare și 24 luni pentru execuția propriu-zisă). Lucrarea va trebui garantată cel puțin 3 ani.

 

Centura rutieră a Sighișoarei este proiectată cu o lungime de 13 kilometri, pe traseu urmând să se construiască un pasaj (pentru traversarea căii ferate București-Brașov-Sighișoara-Mediaș-Cluj și a drumului național DN13), un pod (peste râul Târnava Mare și pârâul Satului) și un viaduct. De asemenea, pe porțiunea variantei de ocolire sunt prevăzute două parcări (câte una pe sens), cu 20 de locuri de parcare pentru autovehicule grele și 20 pentru autoturisme.

 

Cătălin VISCHI, Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ