OFICIAL – Din pușculița statului: 6,8 milioane de lei pentru lipirea scârțului pe câteva blocuri din Târgu Mureș

0
306

ALOCARE FINANCIARĂ. Astăzi, 30 iulie 2020, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ștefan, a aprobat transferul a încă peste 6,8 milioane de lei (exact: 6.864.931,88 lei) pentru lucrări de reabilitare termică la blocuri de locuințe din municipiul Târgu Mureș. Alocarea vine după cea de la începutul lunii trecute, de aproape 1 milion de lei (exact: 957.073,12 lei),

 

Alocările financiare de la bugetul statului se fac în cadrul unui program multianual privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, în perioada 2020-2022. Banii sunt alocați de stat prin credite de angajament.

 

Înaintea declașării crizei cauzate de pandemia de coronaviroză, în luna februarie 2020, administrația locală din Târgu Mureș a introdus în licitație lucrarea de anvelopare a 12 blocuri din oraș, estimată la puțin peste 7 milioane de lei (echivalentul a 1,46 milioane de euro) + TVA, finanțare asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional.

 

Lucrările vizau blocurile situate în locațiile Argeșului nr. 16, Gheorghe Doja nr. 60, Piața Gării nr. 5 (trei scări), Moldovei nr. 10 și nr. 12, Cernavoda nr. 5, Transilvaniei nr. 29, Măgurei nr. 16, 18, 20, 22, 24 și trebuiau finalizate în 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

 

Activitatea de lipire a plăcilor de polistiren în exteriorul construcțiilor este prezentată în România ca acțiune de anvelopare care vizează creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe. Simplificat, lipirea polistirenului pe blocuri este motivată prin reducerea costurilor cu încălzirea şi a pierderilor de căldură din apartamente.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ