OFICIAL – Explicația noului boicot al consilierilor locali din Târgu Mureș privind rectificarea bugetară impusă de primarul Florea

BOICOT BUGET FLOREA. Din cei 22 de consilieri locali din Târgu Mureș, la ședința extraordinară convocată de primarul Dorin Florea pentru o nouă rectificare bugetară au fost prezenți cinci: viceprimarul Sergiu Papuc – PSD, Radu Bălaș – POL, Călin Moldovan, Dumitru Matei și Vasile Miculi – toți trei emigranți politici, adică fără partid – practic, sunt trei din cei patru dizidenți aleși pe listele PNL și apoi excluși din partid, dar care au câștigat în instanță repunerea pe funcții pentru că Prefectura a făcut actele greșit, iar liberalii n-au mai contestat, pentru că oricum n-au cu cine să-i înlocuiască, lista de supleanți fiind epuizată – știu, pare dintr-un film cu proști, dar e real). În consecință, neexistând cvorum, ședința a fost închisă.

 

Într-o comunicare oficială, Ervin Molnar, președinte PNL Târgu Mureș, a explicat că singurul consilier local PNL Târgu Mureș, Theodora Benedek, nu va participa la ședința pentru că, în stilul deja clasic al administrației controlate de Dorin Florea (ALDE), “consilierii locali au primit, din nou, cu foarte puțin timp înaintea ședinței comisiilor de specialitate, proiectul pentru rectificarea bugetară. Fără să le dea răgazul de a studia acest document pentru a propune amendamentele necesare în folosul comunității, conducerea de până în iunie 2020 a Primăriei municipiului Târgu Mureș îi umilește pe consilierii locali și îi consideră, mai departe, instrumente de semnat aberațiile lor”.

 

Șeful liberalilor târgumureșeni, care-l consideră pe primarul Dorin Florea lipsit de bun-simț și minicinos (“După ce a mințit iarăși, prin misiune și omisiune, primarul Dorin Florea se poartă ca pe feuda proprie și ignoră misiunea Consiliului Local al municipiului Târgu Mureș”), susține că acesta „își bate joc, în continuare, de cetățenii orașului”.

 

Practic, în afara celor 4 excluși din PNL (“care continuă să ia lumină din biroul președintelui ALDE Mureș, Dorin Florea, încă primarul municipiului Târgu Mureș”, după cum confirmă Molnar), în acest moment TOȚI ceilalți 18 consilieri municipali (din TOATE partidele reprezentate în forul deliberativ al orașului – UDMR, PNL, PSD și POL) susțin că rectificarea bugetară pe care vrea să o impună primarul Florea este una iresponsabilă, ducând la îndatorarea municipiului Târgu Mureș – pe principiul “Pustiiți ogoarele, otrăviți fântânile!”.

Sigur, Florea și trompeta sa de propagandă, Maior (care a fost prezent la ședința CL închisă fără să înceapă – vezi foto), susțin că ăștia 18 sunt răii. Sintetizând, doi zic un lucru, 18 zic alt lucru. Punct.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare