OFICIAL – În anul pandemic 2020, în județul Mureș a scăzut infracționalitatea stradală cu 30%, dar a crescut cea din domeniul economico-financiar

RAPORTUL POLIȚIEI MUREȘENE. Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş și-a prezentat public raportul aferent activității din anul 2020, acesta conținând informații comparative cu anii anterior, concluzia fiind că trendul criminalității în județ este descrescător. Conform raportului oficial, în județul Mureș infracţionalitatea sesizată a înregistrat o scădere cu 12,52%, faţă de cea înregistrată în 2019, de asemenea fiind în scădere cu aproape 20% infracţionalitatea judiciară, însă în anul pandemiei, în județ a crescut, cu 13,75%, infracţionalitatea economico-financiară.

 

S-a remarcat o scădere cu 30,53% a infracționalității stradale (fapt explicabil și prin lockdown-ul din perioadele stărilor de urgență și alertă decretate în țară) – peste 80% dintre infracţiunile stradale au fost comise în mediul urban şi 20% în mediul rural, doar 53% dintre acestea fiind comise pe timpul nopţii.

 

În anul 2020, criminalitatea contra persoanei (din care cea mai mare pondere o are lovirile sau alte violenţe) a scăzut în județ cu -14,11%, tâlhăriile cu 40%, furturile au scăzut cu 21,44% – furturile din locuințe au scăzut cu 29%, cele din firme cu 19%, furturile din buzunare, poşete, genţi cu 62,5%, iar furturile din autoturisme cu 47%. De asemenea, restricțiile de circulație impuse populației au dus și la scăderea cu 27,68% a accidentelor rutiere grave înregistrate în județul Mureș.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare