SĂ FACEM BINE – Școala din comuna mureșeană Vânători primește o donație de sute de cărți, în urma unui proiect interactiv 100% privat

0
87

ÎNCURAJAREA LECTURII. Şcoala Gimnazială “Petre N.Popescu” din comuna mureșeană Vânători va primi o donație de sute de cărți de la Curtea Veche Publishing, în urma unui proiect lansat de editură și One Night Gallery. Proiectul prevede donații de cărți către școli din medii defavorizate după ce concluziile unui raport oficial UE indică faptul că România ocupă ultimul loc în Europa din punct de vedere al cărţilor citite anual, un român din doi recunoscând că în ultimul an nu a lecturat nicio carte.

 

Proiectul a fost dezvoltat de One Night Gallery și Curtea Veche Publishing cu ocazia Zilei Naţionale a Culturii și prevede că editura va dona câte două cărți pentru fiecare citat primit de o instalație interactivă (#cemaicitim). Cărțile donate au fost alese (alături de profesori) din peste 300 de creații ale unor autori de beletristică, poezie, jurnale de călătorie, biografii, memorii şi cărţi de dezvoltare personală și fac parte din colecţia de cărţi retold (pentru copiii care au rămas în urmă cu cititul).

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ