TÂRGU MUREȘ – Termenul de eliberare a cărților de identitate crește de la 2 zile la 30 de zile, din cauza stocului limitat de materiale

PRECIZĂRI. În urma deciziei (din 13 ianuarie 2021) de prelungire cu 30 de zile a stării de alertă instituită în România, autoritățile municipiului reședință de județ le reamintesc cetățenilor că actele de identitate expirate începând cu data de 1 martie 2020 îşi menţin valabilitatea (încă cel mult 90 de zile de la încetarea stării de alertă).

 

Totuși, persoanele care doresc eliberarea unor noi acte de identitate o pot face pe bază de programare on-line (pe pagina de internet a Primăriei – www.tirgumures.ro, secţiunea “Programare acte de identitate online”), sau telefonic (la numărul de telefon: 0265.250.391, de luni până vineri, în perioada orară 08.00-16.00).

 

Termenul legal de eliberare a actelor de identitate este de maximum 45 de zile, dar SPCLEP Târgu Mureș a redus termenul la 48 ore pentru cărţile de identitate și la 24 ore pentru cărţile de identitate provizorii şi pentru stabilirea vizei de reşedinţă (cu excepţia cazurilor care necesită verificări suplimentare). De asemenea, cetățenii sunt informați cu privire la momentul eliberării actului de identitate prin mesaj SMS.

 

Instituția națională emitentă a cărților de identitate a anunțat (și) SPCLEP Târgu Mureș că până în prima jumătate a lunii februarie cererile pentru eliberarea cărților de identitate vor fi soluționate în  termenul legal de 30 de zile, din cauza stocului limitat de materiale necesare emiterii acestor documente. Termenul poate fi redus doar pentru motive justificate, fără a se percepe o taxă suplimentară. Până la eliberarea actului de identitate, actul de identitate valabil va fi lăsat în posesia titularului.

 

Cărţile de identitate provizorii și pentru înscrierea în actul de identitate a vizei de reşedinţă vor fi eliberate în 24 de ore, cu excepţia cazurilor care necesită verificări suplimentare, a mai anunțat SPCLEP Târgu Mureș – informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0265.250.391.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare