OFICIAL – În Reghin, Ziua Copilului costă 148.000 de lei din bugetul local și durează… două zile

ZIUA COPILULUI. În Reghin, Ziua Copilului va fi celebrată printr-un eveniment care se va întinde până în 2 iunie, în cele două zile de la începutul acestei lunii costurile totale ale manifestărilor fiind de 148.000 de lei (echivalentul a peste 31.000 de euro), bani care provin din bugetul orașului.

 

Defalcat, pentru ziua de 1 iunie s-au alocat 130.000 de lei, banii urmând să fie cheltuiți pentru “diverse activități” și pentru deja tradiționalul pachet-cadou pe care administrația locală îl oferă fiecărui copil (de la creșă, grădiniță, gimnaziu, liceu).

 

În 2 iunie, filiala locală a ONG-ului Advent Kidergarten (președinte Nicolae Liviu Serbanati Villalava Briones) organizează, în zona Piața Petru Maior – Parcul Central, a V-a ediție a Orășelului copiilor, manifestare susținută cu 18.000 de lei din bugetul orașului, la care se estimează participarea a “(în jur de) 2.500 de copii”, conform documentelor prezentate la aprobarea sumei cu care Primăria Reghin va contribui la eveniment.

 

Proiectul subvenționat din banii urbei își propune să îi ajute de copiii cu vârste cuprinse între 3 ani (!) și 14 ani să se familiarizeze cu instituțiile orașului, fapt pentru care se creează “un oraș în miniatură (cu Primărie, Poliție, Spital, Pompieri, Muzeu, Bibliotecă, Teatru, Poștă etc.)”. În acest fel, proiectul vine în întâmpinarea nevoilor copiilor de a fi informați și implicați (!) în viața urbei.

 

Pe lângă aceste explicații discutabile, Orășelul Copiilor din Reghin are și părți într-adevăr specifice distracției copiilor: ateliere de artă meșteșugărească, pictură pe față, asamblarea modelelor de avioane, recunoașterea instrumentelor muzicale, pictarea figurinelor din gips, concursuri etc.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare