OFICIAL – Încă o localitate în care rata de infectare cu COVID-19 a depășit pragul de alertă: 17 localități din județul Mureș cu peste 3 cazuri active/1.000 de locuitori

MASCA, OBLIGATORIU. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mureș a luat decizia includerii comunei Suseni în Scenariul Roșu, în urma modificărilor ratei de incidență a cazurilor active COVID-19, așa cum au fost transmise de către Direcția de Sănătate Publică Mureș.

 

În acest moment, în județul Mureș sunt 17 localități (UAT-uri) în categoria de peste 3 cazuri active/1.000 locuitori în ultimele 14 zile: Târgu Mureș, Reghin, Iernut, Luduș, Ungheni, Corunca, Cozma, Cristești, Chețani, Cuci, Eremitu, Livezeni, Sâncraiu de Mureș, Sângeorgiu de Mureș, Sântana de Mureș, Suseni și Voivodeni. Ieri, incidența cazurilor active în județul Mureș era de 2,8 cazuri active / 1.000 de locuitori, foarte apropiată de pragul de alertă.

 

Conform legii, în aceste localități în care rata de infectare cu noul coronavirus depășește 3 cazuri active/1.000 de locuitori este obligatorie purtarea măștii de protecție și în spațiile publice deschise, iar instituțiile de învățământ trec la curriculum-ul digital (cursurile se vor tine on-line), a comunicat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mureș.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare