OFICIAL – Ordinea candidaților pe buletinul de vot pentru alegerea președintelui Consiliului Județean Mureș

0
1596

ALEGERI PREȘEDINTE CONSILIUL JUDEȚEAN. În urma tragerii la sorți a ordinii în care vor fi înscriși candidații la funcția de președinte al Consiliului Județean la alegerile din 27 septembrie 2020, care a avut loc la sediul Biroului Electoral Județean Mureș, cei 10 candidați vor figura pe următoarele poziții pe buletinul de vot:

 

  1. Dumitrița Gliga (PSD)
  2. Péter Ferenc (UDMR)
  3. Mihaela Daciana Natea (PMP)
  4. Cristian Chirteș (PNL)
  5. Traian Bendorfean (ALDE)
  6. Constantin Lupaescu (PV)
  7. Ovidiu Vasu (POL)
  8. Dorin Florea (independent)

 

Conform legii, pentru stabilirea numărului de ordine pe buletinele de vot în prima urnă sunt introduși candidații partidelor politice/organizațiilor/alianțelor politice care au ca membri cel puțin 7 senatori sau 10 deputați. După tragerea la sorți a ordinii acestora, în etapa a doua sunt trase la sorți pozițiile pe buletinele de vot ale candidaților partidelor politice/organizațiilor/alianțelor politice care nu au ca membri cel puțin 7 senatori sau 10 deputați (în cazul de față, PV și POL), iar în etapa a treia sunt trași la sorți candidații independenți (în cazul de față, Dorin Florea).

 

Subliniere: la alegerile locale din 27 septembrie 2020, în județul Mureș, în afara celor 7 partide care au candidați și pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (PSD, UDMR, PMP, PNL, ALDE, PV, POL), au depus liste de candidați exclusiv pentru funcțiile de consilieri locali următoarele partide: Pro România, USR PLUS, AUR și AMT.

 

Așadar, pe buletinele vot din județul Mureș pentru alegerea autorităților județene vor fi înscrise 8 persoane care candidează pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (în ordinea menționată mai sus) și 11 partide/alianțe care candidează pentru funcțiile de consilieri județeni.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ