OFICIAL – Pădurile din Mureș, cele mai afectate din țară de fenomenele meteo extreme din luna februarie: 39% din pagubele înregistrate la nivel național

EVALUAREA PAGUBELOR. Pădurile din județul Mureș au fost cele mai afectate din țară de fenomenele meteo extreme din luna februarie 2020, conform unui document privind evaluările pădurilor de stat, remis msnews de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. În județul Mureș au fost înregistrate pagube (doborâturi)  pe o suprafață de 12.590 de hectare.

 

În volum, doborâturile de arbori din luna februarie din pădurile de stat administrate de Direcția Silvică Mureș au fost de 208.000 de metri cubi, adică aproape 39% din arborii doborâți de vânt în această lună identificați la nivelul întregii țări (în pădurile de stat, au fost afectate 98.000 de hectare, volumul arborilor doborâți de vânt fiind de circa 748.000 de metri cubi).

 

Romsilva a anunțat că în acest moment se întocmesc documente tehnice în vederea exploatării cu prioritate a arborilor doborâți, pentru a asigura condițiile ca suprafețele afectate să fie reîmpădurite într-o perioadă de maximum 2 ani.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare