OFICIAL – Pădurile din Mureș, cele mai afectate din țară de fenomenele meteo extreme din luna februarie: 39% din pagubele înregistrate la nivel național

0
302

EVALUAREA PAGUBELOR. Pădurile din județul Mureș au fost cele mai afectate din țară de fenomenele meteo extreme din luna februarie 2020, conform unui document privind evaluările pădurilor de stat, remis msnews de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. În județul Mureș au fost înregistrate pagube (doborâturi)  pe o suprafață de 12.590 de hectare.

 

În volum, doborâturile de arbori din luna februarie din pădurile de stat administrate de Direcția Silvică Mureș au fost de 208.000 de metri cubi, adică aproape 39% din arborii doborâți de vânt în această lună identificați la nivelul întregii țări (în pădurile de stat, au fost afectate 98.000 de hectare, volumul arborilor doborâți de vânt fiind de circa 748.000 de metri cubi).

 

Romsilva a anunțat că în acest moment se întocmesc documente tehnice în vederea exploatării cu prioritate a arborilor doborâți, pentru a asigura condițiile ca suprafețele afectate să fie reîmpădurite într-o perioadă de maximum 2 ani.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ