OFICIAL – Peste 20% dintre școlile și grădinițele din județul Mureș, adică una din cinci, mai fac cursuri doar on-line

0
691

ÎNVĂȚĂMÂNT ÎN PANDEMIE. În această săptămână, dintre cele 591 de unități de învățământ de stat și private din județul Mureș, 128 de școli și grădințe (21,78%) au fost incluse în Scenariul Roșu, desfășurând cursurile exclusiv on-line cel puțin până vineri, 30 octombrie.

 

Decizia, care a fost aprobată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mureș, aparține consiliilor de administraţie ale respectivelor unităţi de învăţământ și a fost luată în baza situaţiei epidemiologice (respectiv a numărului total de cazuri noi de infectare cu COVID-19 din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori – rata incidenţei cumulate).

 

Din cele 128 unităţi de învăţământ în care cursurile se fac doar on-line, 121 sunt în cele 11 localități din județ în care a fost depășit pragul de alertă (3 cazuri active/1.000 de locuitori), iar în 7 au fost depistate cazuri de infectare cu noul coronavirs (cele 7 sunt: Colegiul Național Unirea Târgu Mureș și școlile grimanziale și grădinițele cu program normal din Daneș, Criș și Seleuș). De asemenea, două unități de învățământ din județ și-au suspendat activitatea (ambele sunt școli postliceale din Târgu Mureș: „Henri Coandă” și „Studia”)

 

Doar în 113 unităţi de învăţământ din județul Mureș (19,19%) cursurile se mai desfășoară normal, cu participarea zilnică (faţă în faţă) a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ. În GALERIA FOTO puteți consulta situația adoptată pentru fiecare din cele 591 de unități de învățământ din județ.

 

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ