OFICIAL – Peste 7.000 de bătrâni de peste 75 de ani și persoane fără adăpost din județul Mureș primesc tichete pentru mâncare caldă de… 6 lei pe zi

0
3022

AJUTOR. În județul Mureș, aproximativ 7.000 de bătrâni cu vârste de peste 75 de ani și 127 de persoane fără adăpost vor primi în fiecare lună tichete sociale (sub forma unui card electronic) în valoare de 180 de lei, pe care le vor putea folosi exclusiv pentru a-și cumpăra “mese calde” (așa-i numită hrana gătită în accepțiune oficială). Dacă ar folosi acest card zilnic, un beneficiar ar trebui să mănânce de cel mult 6 lei/zi.

 

Cardurile pentru achiziția mâncării gătite sunt plătite din bani europeni și au fost remise de Ministerul Fondurilor Europene fiecărei instituții a prefectului, de unde acestea vor fi distribuite pe localitățile din județ, iar prin intermediul primăriilor vor ajunge la beneficiari.

 

Conform proiectului, pot să beneficieze de acest card persoanele care au împlinit vârsta de 75 ani şi beneficiază de indemnizația socială pentru pensionari sau alte drepturi, plătite prin case teritoriale de Pensii, precum și persoanele fără adăpost (inclusiv “persoanele/familiile care au fost evacuate”).

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ