OFICIAL – Se distribuie vaccinul hexavalent, ultimul din programul naţional de imunizare care lipsea din cabinetele medicilor de familie

0
118

VACCIN. În weekendul trecut, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat la Tîrgu Mureş, unde a fost prezentă la ceremonia de absolvire de la UMF, că începând de luni, 18 iunie, toate direcţiile de sănătate publică din țară vor primi dozele de vaccin hexavalent necesare pentru vaccinarea obligatorie a sugarilor. Vaccinul este ultimul dintre cele aflate în programul naţional de imunizare al Ministerului Sănătăţii care lipseau din cabinetele medicilor de familie.

 

Ministrul Pintea a declarat, în Tîrgu Mureș, că au fost achiziționate 225.000 de doze de vaccin hexavalent, întârzierea (de aproximativ două luni) fiind cauzată de numeroasele contestații ale procedurii de achiziție. Vaccinul trebuie administrat sugarilor de două, patru şi 11 luni, formând imunitate împotriva hepatitei B, poliomielitei, tetanosului, difteriei, pneumoniei și tusei convulsive.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ