OFICIAL – Situația la zi a autostrăzii A3 pe tronsonul Ungheni – Chețani

0
448

ANALIZĂ. Două din cele trei loturi în care a fost împărțit tronsonul Ungheni – Chețani al autostrăzii A3 (Tîrgu Mureș – Câmpia Turzii) sunt aproape de recepția finală, pe unul dintre acestea lucrările fiind practic încheiate, conform reprezentanților Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, ai constructorilor şi consultanţilor şi ai Inspectoratului Judeţean în Construcţii Mureş, convocați astăzi de prefectul Mircea Dușa pentru a analiza stadiul lucrărilor și dificultățile pe care le întâmpină constructorii.

 

Pe lotul 1 Ungheni – Ogra (10,1 kilometri), lucrările sunt finalizate în proporţie de 93%, iar pe lotul 2 Ogra – Iernut (3,6 kilometri), lucrările sunt finalizate 100%. În schimb, pe lotul 3 Iernut – Chețani (17,9 kilometri), lucrările au efectuate în procent de 57,8% – bine și așa rău cum e, dacă ținem cont că de la Chețani la Câmpia Turzii (15,6 kilometri), lucrările sunt abia la 18,3%.

 

Pe lângă dificultățile cu care se confruntă constructorii, administraţia judeţeană are și ea în cârcă probleme, respectiv amenajări pe care trebuie să le facă Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare şi Serviciul de Gospodărire a Apelor Mureş. De asemenea, “sunt discuţii legate şi de descărcările, respectiv ieşirile de pe autostradă, iar o primă ieşire provizorie este cea de pe DN 14 A, care leagă Iernut de Târnăveni şi, ulterior, la Cheţani,” a precizat prefectul Duşa.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ