OFICIAL – Situația la zi a autostrăzii A3 pe tronsonul Ungheni – Chețani

ANALIZĂ. Două din cele trei loturi în care a fost împărțit tronsonul Ungheni – Chețani al autostrăzii A3 (Tîrgu Mureș – Câmpia Turzii) sunt aproape de recepția finală, pe unul dintre acestea lucrările fiind practic încheiate, conform reprezentanților Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, ai constructorilor şi consultanţilor şi ai Inspectoratului Judeţean în Construcţii Mureş, convocați astăzi de prefectul Mircea Dușa pentru a analiza stadiul lucrărilor și dificultățile pe care le întâmpină constructorii.

 

Pe lotul 1 Ungheni – Ogra (10,1 kilometri), lucrările sunt finalizate în proporţie de 93%, iar pe lotul 2 Ogra – Iernut (3,6 kilometri), lucrările sunt finalizate 100%. În schimb, pe lotul 3 Iernut – Chețani (17,9 kilometri), lucrările au efectuate în procent de 57,8% – bine și așa rău cum e, dacă ținem cont că de la Chețani la Câmpia Turzii (15,6 kilometri), lucrările sunt abia la 18,3%.

 

Pe lângă dificultățile cu care se confruntă constructorii, administraţia judeţeană are și ea în cârcă probleme, respectiv amenajări pe care trebuie să le facă Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare şi Serviciul de Gospodărire a Apelor Mureş. De asemenea, “sunt discuţii legate şi de descărcările, respectiv ieşirile de pe autostradă, iar o primă ieşire provizorie este cea de pe DN 14 A, care leagă Iernut de Târnăveni şi, ulterior, la Cheţani,” a precizat prefectul Duşa.

 

Liviu DAMIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare