MEDICINĂ – În Tîrgu Mureș, 670 de candidați s-au înscris la concursul de admitere în rezidențiat

REZIDENȚIAT. 8.420 de candidaţi s-au înscris pentru cele 4.357 de locuri scoase la concursul de admitere în rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie – examenul va avea loc duminică, 18 noiembrie, în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara.

 

La UMFST Tîrgu Mureș s-au înscris 670 de candidaţi: 513 la Medicină, 102 la Medicină Dentară şi 55 la Farmacie. Pentru a participa la concursul de rezidenţiat, candidaţii au achitat o taxă de 400 lei/participant, taxă stabilită prin Ordinul Ministrului Sănătăţii – din suma totală “maxim 85% va fi repartizată universităţilor”.

 

Concursul se va derula sub forma de test-grilă, cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim. Ocuparea locurilor în cele 67 de specialităţi se va face în ordinea punctajului și în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu. Rezultatele se afișează doar după confirmarea acestora prin Ordinul Ministerului Sănătăţii.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare