Maria Precup, primarul municipiului Reghin

OFICIAL – Zilele Reghinene, 690.000 de lei, numai lapte și miere: bonus, Parcul Central nu se mai reabilitează, nu mai sunt bani

BUGET. Zilele Reghinene, să ne bucurăm, e sărbătoarea orașului! Zurli, Vunk, Zdob și Zdub, Carla’s Dreams, Bere Gratis, artificii, marfă! Dacă mai contează, reabilitarea Parcului Central nu va fi făcută anul ăsta, deși a fost aprobată ca investiție în bugetul pe 2018, fiind prevăzută în acest sens, în bugetul public, suma de 800.000 de lei. Cine zice asta? Păi… primarul Maria Precup în rectificarea bugetară.

 

De ce nu se mai reabilitează parcul? Pentru că… nu mai sunt bani. Da las că-i bine și anul viitor, când administrația locală va cuprinde „un proiect mai complex”, fapt promis și-n 2015, 2016, 2017 – de ce ar fi o excepție 2018?

 

Zilele Reghinene costă orașul 600.000 de lei, bani care au fost alocați pentru o distracție care a fost extinsă și durează în acest an, ca-n poveștile cu prinți și prințese, șapte zile. Trei nu erau suficiente. Costă ceva mai mult, dar să nu ne uităm foarte atent la bani, doar o dată-n an e sărbătoarea orașului. Poate chiar ar fi bine ca de anul viitor, cei care administrează atât de strălucit bugetul orașului, să facă o paranghelie care să țină măcar o lună.

 

Bine-bine, dar organizarea unei sărbători de acest gen nu presupune doar chetuieli, ci și încasări. De exemplu, 70.000 de lei se estimează că se va încasa din taxa de închiriere a domeniului public pentru Parcul de distracții cu ocazia Zilelor reghinene, iar 20.000 de lei este donația firmei Heinecken SA pentru această sărbătoare. Dacă te gândești că aceste venituri se scad din suma aprobată a fi cheltuită din bugetul orașului, te înșeli. Cei 90.000 de lei sunt repartizați, ca o suplimentare, tot pentru Zilele Reghinene.

 

Așadar, halatul: 690.000 de lei. Plus banii care se vor aduna de la comercianții de produse alimentare și nealimentare (25 de lei/mp/zi pentru activitățile de alimentație publică, 20 de lei/mp/zi pentru comercializarea de produse alimentare, 15 de lei/mp/zi pentru comercializarea de produse nealimentare).

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare