Ana Lucia Hang, Mara Togănel, Nagy Zsigmond

OFICIALIZARE – Prefectura Mureș, în echipă completă: Mara Togănel (PNL), Nagy Zsigmond (UDMR) și Ana Lucia Hang (USR)

AU DEPUS JURĂMÂNTUL. Începând din 4 martie 2021, conducerea Instituției Prefectului a fost suplimentată cu un post (aveți explicația faptului în această scriere) și cei trei desemnați politic au devenit demnitari publici, în loc de înalți demnitari publici cum erau până atunci, o retrogradare cauzată de modificarea Codului Administrativ.

 

Prefectul Mara Togănel (PNL) și subprefectul Nagy Zsigmond (UDMR) au fost eliberați din funcție în 3 februarie dimineața, în ședința de Guvern, și au fost repuși în funcții în aceeași zi, după-amiaza. Echipa de conducere a Instituției Prefectului a fost suplimentată cu un post, ocupat de Ana Lucia Hang (USR), fapt anticipat și anunțat public de msnews cu mai bine de o lună înainte de punerea în practică (detalii AICI).

 

Motivul suplimentării numărului de posturi în conducerile instituțiilor prefectului din România constă exclusiv în satisfacerea orgoliilor politice ale tuturor celor 3 partide de la guvernare, PNL, USR PLUS și UDMR decizând că în instituțiile care reprezintă Guvernul în teritoriu fiecare partid de la putere să aibă câte un reprezentant.

 

Depunerea jurămintelor de credință a fost făcută simultan în toate județele, fiind transmisă prin videoconferință. Să vedem ce-au spus cei trei prefect și subprefecți de Mureș (sigur, cu același limbaj lemnificat și cu deja clasica periere a viitoarelor scame de pe umărul șefului Guvernului)…

 

Am convingerea că alături de colegii din conducerea Instituției Prefectului, dar și de întreaga echipă, vom continua să îndeplinim așteptările mureșenilor, să oferim sprijin tuturor primarilor din județul Mureș și să fim un partener corect pentru toate instituțiile județene și de la nivel local. Am început un an plin de provocări, care trebuie să fie marcat de revenirea județului după pandemia COVID-19. Acest lucru poate fi realizat printr-o implementare serioasă a programului de guvernare la nivel local și o colaborare cu toți factorii implicați. (…) Cred că încrederea exprimată de Guvernul României prin reconfirmarea mea în funcție este o dovadă a colaborării eficiente de până acum, dar și a eforturilor comune de dezvoltare unitară a județului Mureș – prefectul Mara Togănel (PNL).

 

La învestirea mea, în anul 2014, am subliniat importanța normalității, ceea ce aparține, după părerea mea, de cotidian. Cred că actuala echipă de conducere a Instituției Prefectului va avea toată deschiderea către autoritățile publice din județ și va fi un partener serios în rezolvarea problemelor comunităților – subprefect Nagy Zsigmond (UDMR). Sunt onorată să depun jurământul în funcția de subprefect al județului Mureș. În același timp este și o mare responsabilitate. Îmi voi dedica toată energia pentru a-mi îndeplini atribuțiile de subprefect. Mulțumesc premierului Florin Cîțu, vicepremierului Dan Barna, Biroului Național al USR și colegilor mei de filială pentru validarea, susținerea și încrederea acordată! – subprefect Ana-Lucia Hang (USR).

 

Final: scrierea de față a fost produsă exclusiv din motivul că momentul trebuia consemnat pentru o informație necesară doar pentru completarea istoriei administrative și politizate (a județului Mureș, în acest caz). End of story.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare