OLIMPICI – Locul I în Europa și 5 la nivel mondial pentru olimpicii români

0
13

MATEMATICĂ. Lotul de elevi al României care a participat la Olimpiada Internațională de Matematică 2022 a obținut primul loc în Europa și locul 5 la nivel mondial, competiția fiind una foarte strânsă și dominată de China, Coreea de Sud, SUA și Vietnam.
 
Olimpicii români au câștigat 2 medalii de aur și 4 de argint, cumulând 194 de puncte, fiind cel mai bun rezultat al României din ultimii 23 de ani.
În 1999 România s-a clasat pe locul 4 cu 173 de puncte, iar in 1996 a obținut locul I mondial cu 187 de puncte.
 
Anul acesta elevii care au obținut medalii de aur sunt:
Robert Dragomirescu și David-Andrei Anghel, amândoi elevi ai Liceului Internațional de Informatică din București.
Medaliile de argint au fost obținute de: Andrei Moldovan, Vlad – Titus Spătaru și Radu-Andrei Lecoiu, elevi ai Liceului Internațional de Informatică din București și Andrei-Giovani Chiriță, elev la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din București.
 
Lotul olimpic de matematică al României este coordonat de profesorii Cătălin-Liviu Gherghe și Marius Perianu.
 
Felcitări tuturor! Suntem mândri de voi!
 
Cătălina LumperdeanATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ