Omul de afaceri Metin Doğan investește peste 60 de milioane de euro în dezvoltarea National Golf & Country Club, cel mai mare resort de golf din România

INVESTIȚIE. National Golf & Country Club, cel mai ambițios proiect de golf din România și un punct de reper internațional pentru comunitatea jucătorilor de golf, se află în proces de dezvoltare, investiția totală de peste 60 de milioane de euro fiind realizată de omul de afaceri turco-român Metin Doğan.

Situat la o jumătate de oră nord de București, în Niculești, județul Dâmbovița, National Golf & Country Club va include cel mai mare teren de golf din București și împrejurimi, un country club și un complex rezidențial de 5 stele, precum și facilități exclusiviste adaptate la stilul de viață al pasionaților de golf și al persoanelor care caută opțiuni pentru a se îndepărta de agitația orașului, desfășurate pe 72 de hectare.

Prima fază a proiectului urmează să fie finalizată în cursul anului 2023, când vor fi inaugurate terenul de golf, clubul de golf și aproape jumătate din vilele din complexul rezidențial, din care peste 80% sunt deja vândute. Se preconizează că stațiunea va fi complet finalizată până în 2025, cu 170 de vile gata în complexul rezidențial, toate cu vedere la terenul de golf și la cele șase hectare de lacuri artificiale, și va include, de asemenea, un aparthotel, un spa de lux, restaurante, sală de evenimente, piscine, terenuri de sport și zone de joacă pentru copii. Toate clădirile din cadrul complexului vor fi dotate cu panouri solare.

“National Golf & Country Club a pornit de la ideea ambițioasă de a crea un resort cu toate facilitățile pentru pasionații de golf din România și din străinătate, dar și un refugiu pentru cei care vor să aibă un stil de viață mai aproape de natură, departe de oraș. Cu 18 terenuri de dimensiuni de campionat, terenul de golf este elementul central al proiectului. Astfel, sprijinim comunitatea de jucători de golf să își urmeze pasiunea pe un teren care se remarcă la nivel european și, prin Academia de Golf, contribuim la dezvoltarea acestui sport de lifestyle în România”, spune Metin Doğan, antreprenor cu investiții imobiliare și în energie verde în România și Turcia.

Lucrările de construcție la National Golf & Country Club au început în 2022, când în București și împrejurimi nu exista niciun teren de golf profesionist. Spre comparație, Bulgaria are în prezent 8 terenuri cu 18 fairways, în timp ce cele 10 milioane de jucători de golf din Europa au la dispoziție aproximativ 9.000 de terenuri unde pot juca.

În ultimii ani, gustul pentru comunitățile de golf a crescut, iar conceptul de complexe rezidențiale cu terenuri de golf și facilități pentru întreaga familie începe să prindă contur pe piața imobiliară locală. În același timp, turismul de golf este o industrie de 4 miliarde de euro în Europa, de care beneficiază destinațiile europene care pot satisface nevoile jucătorilor de golf. Prin acest proiect, România se va poziționa ca o destinație atractivă pentru comunitățile locale și regionale de golf și va putea astfel să atragă o parte din aceste fonduri în economia locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare