OMV Petrom și Nuclearelectrica, gata să plătească dividende mari

ENERGIE. Conducerea companiei de petrol și gaze OMV Petrom (BVB: SNP) și a companiei nucleare Nuclearelectrica (BVB: SNN) au convocat acționarii pentru a aproba distribuirea de dividende care, dacă vor fi aprobate, vor duce la randamente ridicate de 7,8% și, respectiv, 9,4%.

Dividendele urmează să fie distribuite din profiturile restante raportate pentru anul 2022.

Compania de gaze Romgaz nu a anunțat încă planurile de distribuire a dividendelor, dar a raportat și o creștere semnificativă a profitului net.

OMV Petrom intenționează să distribuie sub formă de dividende 2,3 mld. lei din profitul net record de 10,3 mld. lei înregistrat în 2022, potrivit Ziarul Financiar. Rămâne neclar dacă compania ar trebui să plătească contribuția de solidaritate pentru 2022, întrucât experții autorității fiscale ANAF încă evaluează situația financiară.

Conducerea executivă a OMV Petrom” își menține intenția de a propune distribuirea unui dividend special în 2023, a cărui valoare exactă va fi anunțată la jumătatea anului 2023 – posibil în funcție de decizia autorității fiscale privind contribuția de solidaritate.

Nuclearelectrica intenționează să distribuie sub formă de dividende 1,28 mld. lei din profitul net de 2,73 mld. lei obținut anul trecut, potrivit ZF.

Recent, statul a aprobat un memorandum prin care mandatează reprezentanții să ceară 90% din profitul companiilor din subordine, cu excepții în cazul în care companiile au planuri ambițioase de investiții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare