OPERAȚIUNE – Firmă de pază din Mureș, suspectă de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 2 milioane de lei: 16 persoane au fost aduse la Poliție

EVAZIUNE FISCALĂ. O acțiune concertată într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 2 milioane de lei, instrumentat de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, s-a derulat astăzi, 18 octombrie, în judeţele Mureş, Alba, Argeş, Arad, Bistriţa-Năsăud, Bacău, Cluj, Ilfov, Iaşi, Mehedinţi şi Neamţ.

 

Poliţiştii mureșeni din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş și Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş, precum și polițiști din Alba, Argeş, Arad, Bistriţa-Năsăud, Bacău, Cluj, Ilfov, Iaşi, Mehedinţi şi Neamţ, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale (SAS), jandarmi și ofițeri ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, au efectuat 87 de percheziţii la sediile unor firme și locuințe și au pus în aplicare 16 mandate de aducere.

 

Conform investigatorilor, în perioada 2016-2018, reprezentanţii unei firme de pază din județul Mureş au stabilit relaţii comerciale fictive cu 12 societăţi comerciale bănuite a avea un comportament de tip firmă-fantomă. Aceştia sunt bănuiţi că ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut economic real, beneficiind astfel de deduceri fiscale ilegale, prin care bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 2 milioane de lei.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare