Oportunitate pentru Liceenii Români: Înscrieri deschise pentru Programul Future Leaders Exchange (FLEX) până pe 28 septembrie

PROGRAM. Un anunț important pentru liceenii din România – American Councils for International Education a emis un comunicat prin care îi invită pe aceștia să participe la Programul Educațional Future Leaders Exchange (FLEX) până la data de 28 septembrie.

Inițiat și finanțat de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, Programul FLEX își propune să ofere o experiență educativă de excepție liceenilor români. Acest program oferă oportunitatea unică de a studia la un liceu american și de a locui în cadrul unei familii americane pe durata anului școlar 2024 – 2025.

Participarea la Programul FLEX este complet gratuită. În anii anteriori de implementare, FLEX România a acordat burse către sute de liceeni din diverse județe ale țării, aceștia având oportunitatea să studieze în licee din state precum Washington, Texas, Colorado, California, Hawai, Iowa și Florida. Programul este deschis și liceenilor cu dizabilități, promovând astfel inclusiunea și diversitatea.

Pentru a putea participa, elevii trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să dețină cetățenia română, să se fi născut între 15 iulie 2006 și 15 iulie 2009, să fie înscriși în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a în anul școlar 2023 – 2024, să studieze limba engleză la liceu, să îndeplinească criteriile necesare pentru obținerea vizei SUA și să nu fi petrecut mai mult de 3 luni în SUA în ultimii 5 ani.

Procesul de înscriere se realizează online, în intervalul 1 august – 28 septembrie, iar formularul de înscriere poate fi accesat pe site-ul ais.americancouncils.org/flex.

Informații detaliate despre program pot fi obținute prin intermediul adresei de email flex.ro@americancouncils.org sau pe site-ul www.americancouncils.ro.

Inițiat în 1992 de Congresul Statelor Unite ale Americii, Programul FLEX sărbătorește în prezent 30 de ani de existență. Scopul acestui program este să promoveze schimbul de înțelegere între cetățenii SUA și ai altor țări, facilitând elevilor de liceu câștigători ai competiției pentru burse o experiență școlară în Statele Unite ale Americii.

Obiectivul principal al Programului FLEX este să cultive înțelegerea reciprocă între tinerii din Statele Unite și din alte țări, oferindu-le elevilor oportunitatea de a învăța mai mult despre cultura americană și de a-și prezenta țara de origine americanilor. În anul școlar 2023 – 2024, aproximativ 1.000 de liceeni din întreaga lume vor avea șansa de a studia în Statele Unite prin intermediul Programului FLEX. Fiecare bursier va avea oportunitatea de a locui alături de o familie americană și de a urma cursurile unui liceu american, cu toate costurile acoperite de program. Experiența acestui an de liceu petrecut în SUA poate fi recunoscută și echivalată la întoarcerea în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare