Oportunități de câștig pentru studenți în timpul verii: cât pot câștiga cei care caută joburi sezoniere?

JOB. În timp ce vacanța se apropie cu pași repezi, elevii și studenții din România își caută intensiv oportunități de muncă pentru perioada verii. Diversele domenii oferă numeroase locuri de muncă, inclusiv în ospitalitate și comerț, cu poziții căutate cum ar fi ospătari, barmani, agenți turistici sau lucrători comerciali. Salariile pentru aceste poziții variază considerabil: cei care optează pentru salariul minim pe economie vor primi aproximativ 2.363 de lei net lunar, în timp ce în domeniul recepționerilor se pot obține între 500 și 700 de euro lunar. În sectorul retail, elevii și studenții pot alege între poziții de casier sau lucrător comercial, cu salarii cuprinse între 550 și 850 de euro lunar.

Un exemplu concret este un lanț de restaurante din București, care anunță disponibilitatea a peste 200 de posturi sezoniere pentru tineri. Ionuț Păun, director de resurse umane al lanțului, subliniază că aceste joburi sunt relativ simple și ușor de învățat, oferind posibilitatea de a rămâne angajat și după perioada de vară, în weekend-uri sau zile libere de la facultate.

Procesul de recrutare este unul riguros, angajatorii fiind interesați nu doar de experiența anterioară a candidaților, ci și de motivația și atitudinea acestora. Ana Vișian, director de marketing într-o platformă de recrutare, subliniază importanța acestei atitudini proactive în obținerea unui job pe timpul verii.

În plus, firmele care aleg să angajeze elevi și studenți în perioada vacanței pot beneficia de un stimulent financiar lunar în valoare de 330 de lei pentru fiecare angajat, oferit de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Cu toate acestea, birocrația a limitat anul trecut numărul firmelor care au încheiat convenții cu agenția, deși stimulentele financiare sunt disponibile și pot fi un avantaj pentru angajatori în căutarea de forță de muncă temporară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare