Oportunități de stagiu de formare profesională pentru studenți – Biblioteca UMFST

DEZVOLTARE. Biblioteca Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș nu este doar un centru destinat studiului și cercetării, ci și un spațiu de formare profesională.

Începând cu acest an universitar, studenți și masteranzi ai Facultății de Științe și Litere „Petru Maior”, de la specializarea Istorie și Turism Cultural, își desfășoară stagiul de practică în Laboratorul de digitalizare a publicațiilor.

Biblioteca își dorește astfel să contribuie la dezvoltarea unor competențe reale, necesare celor care și-au asumat ca viitor conservarea și promovarea patrimoniului cultural al umanității. Studenții au contribuit la îmbogățirea repozitoriului digital instituțional, digitizând cărți, publicații periodice, manuscrise, materiale iconografice, pentru a furniza resurse informaționale pentru cercetători din întreaga lume.
Cele mai frecvente locații de accesare a repozitoriului digital au fost: SUA, Franța, Canada, Germania, Rusia, Ungaria, Belgia, Suedia, Ucraina, Republica Moldova, Anglia.

Mai multe detalii despre oportunitățile stagiului de practică pentru studenții și masteranzii Facultății de Științe și Litere „Petru Maior”, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare