Opt fapte mai puțin cunoscute despre Alexandru cel Mare – 1. A fost membru al unei dinastii antice

ISTORIE. Alexandru cel Mare este una dintre cele mai cunoscute figuri din istoria lumii. Dar cât de mult știți despre renumitul cuceritor din lumea antică?

Alexandru al III -lea din Macedon, mai cunoscut sub numele de Alexandru cel Mare, a devenit rege la vârsta de douăzeci de ani și a cucerit cea mai mare parte a lumii cunoscute până la moartea sa subită la 32 de ani. În timpul domniei sale scurte, dar pline de evenimente, a creat un imperiu vast întins din Grecia și Egipt până în India. Cu toate acestea, visele tânărului conducător de cucerire au fost spulberate de moartea sa neașteptată în Babilon în 323 î.Hr. Imensul său imperiu s-a dezintegrat în războaiele purtate de succesorii săi. Chiar și așa, moștenirea durabilă a lui Alexandru – lumea elenistică – a rezistat, influențând practic fiecare societate și cultură până în zilele noastre. Se știe mult despre viața sa, despre domnia sa și despre moștenirea sa. Dar întotdeauna există mai multe de despachetat. În săptămâna aceasta vă vom prezenta opt fapte mai puțin cunoscute despre regele, generalul, cuceritorul și legenda-Alexandru cel Mare.

Numele lui Alexandru cel Mare este cunoscut pe scară largă. Cu toate acestea, puțini știu că înainte de a deveni imortalizat în istorie drept „Marele”, tânărul conducător era cunoscut sub numele de Alexandru al III -lea din Macedon. Alexandru s-a născut în 356 î.Hr. la regele Phillip al II -lea din Macedon, și a patra soție, Olympias. Philip a fost membru al dinastiei Antice Argead, care și-a urmărit originile într-o perioadă mitică din Grecia antică. Conform tradiției, fondatorul dinastiei, regele Caranus, a fost unul dintre urmașii lui Heracles.

În timp ce ea nu era ea însăși macedoneană, și Olimpiada a fost membră a vechii linii regale. Mama lui Alexandru era fiica regelui molossienilor, un trib grec antic din Epirus. Familia ei a revendicat relația cu nimeni altul decât eroul de război troian, legendarul Ahile (!). Astfel, Alexandru și-a putut urmări originile către unele dintre cele mai cunoscute figuri din istoria și mitologia greacă. Nu este de mirare că tânărul prinț a simțit că este predestinat pentru măreție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare