Opțiuni de muncă atractivă și oportunități de locuință pentru profesioniștii din sănătate în România

OPORTUNITĂȚI. Românii care caută oportunități de muncă bine remunerate în domeniul medical au acum șansa de a găsi astfel de poziții chiar în România. Mai mult, acești profesioniști au posibilitatea de a primi locuințe de serviciu, iar condițiile de muncă oferite sunt comparabile cu cele din țări precum Germania sau Belgia. Iată cum poți beneficia de această oportunitate!

Prima serie de profesioniști a fost recrutată în Mioveni, dar cererea de forță de muncă calificată se extinde în întreaga țară. În ultimele șase luni, Spitalul din Mioveni a reușit să angajeze 16 medici, un număr semnificativ având în vedere deficitul de personal medical din majoritatea spitalelor din România. Mulți dintre acești noi specialiști afirmă că au fost atrași de dotările moderne ale spitalului și de atmosfera de lucru din echipele lor. De asemenea, autoritățile locale au pus la dispoziție apartamente pentru medicii care s-au mutat din alte orașe pentru a se alătura echipei de la Mioveni.

Printre primii medici care au ales să lucreze la Spitalul Mioveni se numără Mihai și Andreea Hodorog. Aceștia au renunțat la oportunitatea de a-și începe cariera în domeniul medical în străinătate, în Suedia, pentru a se alătura echipei din Mioveni, după ce au fost impresionați de experiența lor în acest spital. Chiar și pacienții care au beneficiat de îngrijiri medicale în străinătate, în țări precum Germania sau Franța, au lăudat calitatea serviciilor medicale oferite de Spitalul Mioveni, considerându-l a fi la un nivel comparabil sau chiar superior.

Cu toate că trecerea de la un centru universitar la un spital mai mic poate fi o provocare, colectivul spitalului a fost extrem de sprijinitor în procesul de adaptare al noilor veniți, așa cum au mărturisit medicii Mihai și Andreea Hodorog.

Spitalul Mioveni dispune în prezent de un departament de Urgențe condus de medicul tânăr Alin Radu, în vârstă de 33 de ani, originar din Argeș. Chiar dacă a avut oportunitatea de a lucra în Anglia, el a ales să se alăture echipei de la Mioveni, împreună cu alți cinci colegi. În ianuarie, încă doi rezidenți urmează să se alăture echipei.

Autoritățile locale au pus la dispoziția medicilor 15 locuințe de serviciu, iar salariile de bază se situează în jurul sumei de 8.000 de lei. Aceste condiții atractive îi motivează pe profesioniștii din domeniul medical să rămână sau să se întoarcă în țară și să contribuie la îmbunătățirea sistemului de sănătate din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare