Profesorii din România vor primi bonusuri de 1.500 de lei începând cu 1 octombrie

BONUS. Începând cu 1 octombrie, profesorii din România vor beneficia de un bonus lunar de 1.500 de lei la salariu, sub forma unor vouchere numite “prima de carieră didactică”. Această măsură reprezintă un pas important pentru recunoașterea și aprecierea profesorilor din învățământul preuniversitar de stat și universitar de stat.

Bonusul a fost obținut ca urmare a negocierilor dintre sindicate și autorități, după o serie de proteste și greve ale profesorilor în perioada recentă. Deși suma este mai mică decât cerințele inițiale ale sindicatelor, care au solicitat o creștere salarială cu 50%, începând cu anul 2024, aceasta este o recunoaștere a eforturilor profesorilor și a importanței lor în sistemul de învățământ.

Bonusul va fi acordat sub forma unor vouchere educaționale și va fi disponibil pentru profesorii din învățământul preuniversitar de stat, precum și pentru cadrele didactice universitare de stat care dețin grade didactice de conferențiar, șef de lucrări/lector și asistent universitar, împreună cu personalul didactic auxiliar din învățământul universitar.

“Prima de carieră didactică” reprezintă o inițiativă menită să sprijine dezvoltarea profesională continuă a cadrelor didactice și să contribuie la creșterea calității și a echității în sistemul de învățământ din România. Această măsură este binevenită și vine ca un răspuns la preocupările profesorilor și la nevoia de a oferi un stimulent suplimentar pentru a rămâne în învățământ și a se implica în formarea viitoarelor generații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare