Ora de iarnă 2022 – Decizia de la Bruxelles: “Se mai schimbă ora sau NU?”

TIMP. În fiecare an, primăvara și toamna suntem obișnuiți să mutăm ceasurile înainte și înapoi cu o oră. Această trecere la ora de iarnă va avea loc în Europa duminică, 30 octombrie 2022, la ora 3 a.m., momentul în care ne vom întoarce oficial cu o oră înapoi.
 
Totuși la Bruxelles s-a decis să nu se mai schimbe ora, însă decizia trebuie ratificată în fiecare stat în parte.
După ce s-a dezbătut acest subiect, țările membre UE ar fi trebui să decidă dacă vor adopta această schimbare.
Scopul schimbării este de a folosi cât mai mult timp lumina solară, chiar dacă ar avea efecte negative asupra sănătății organismului.
 
Experții spun că pentru o perioadă de mai bine de două săptămâni, oamenii se pot confrunta cu oboseală accentuată, insomnii, tulburări digestive sau stări de confuzie.
Modificările apar ca urmare a schimbării din rutina de funcționare a organismului uman. Faptul că ziua este mai scurtă poate duce inclusiv la schimbări de dispoziție. Ca urmare a acestor consecințe negative, mulți credeau că ora de iarnă 2022 va fi ultima de acum înainte.
 
România totuși va trece la ora de iarnă, după echinocțiul de toamnă, pe data de 30 octombrie 2022, mai exact, ora 03:00 va deveni ora 02:00, iar ceasul se va da cu o oră înapoi. Astfel, ziua de 30 octombrie va avea de fapt 25 de ore.
 
Să fie oare această schimbare la ora de iarnă făcută pentru ultima dată?
Comisia Europeană are, în orice caz, proiectul.
În vara lui 2018, o consultare online a cetățenilor europeni a scos la iveală faptul că 84% dintre aceștia erau în favoarea încetării schimbării orei. Deputații europeni au votat, de asemenea, pentru sfârșitul schimbării orei. Este încă incertă finalizarea acestei decizii.
 
În 1998, pentru a facilita comerțul , toate țările Uniunii Europene au implementat o schimbare de oră.
În 2001 a fost adoptată o directivă în vederea armonizării depline. Aproximativ 70 de țări din lume aplică schimbarea orei. Țările apropiate de ecuator, majoritatea țărilor africane, precum și Indonezia nu o folosesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare