Orașele din România unde angajații au cele mai mari salarii

SALARII. Capitala și județele Cluj și Timiș conduc clasamentul celor mai mari salarii medii nete din economia locală. Astfel, un angajat din București avea un salariu mediu net de peste 5.200 de lei în septembrie. În Cluj, salariile au ajuns la aproape 4.800 de lei net, iar în Timiș leafa primită de angajați este de aproximativ 4.300 de lei net.

În luna septembrie numărul angajaților din București, Cluj și Timiș a fost în creștere, față de septembrie 2021. Astfel, în Capitală vorbim de aproape 1,06 milioane de angajați, în Cluj de puțin peste 275.000 de salariați, iar în Timiș, de aproximativ 260.000.

Cele mai mari creșteri salariile au fost în Sălaj, cu 25 la sută în septembrie 2022, față de aceeași perioadă a anului trecut, adică până la aproape 3.500 de lei. Și salariile din Covasna au crescut în acest an, ajungând la puțin peste 3.300 lei net. Pe locul trei se află Sibiul, unde leafa a crescut până la o valoare medie lunară de aproape 4.200 lei.

La polul opus se află județele Harghita, Vrancea, Teleorman și Vâlcea, unde salariile medii lunare au fost mai mici de 3.000 de lei pe lună. Cel mai puțin au crescut salariile din Harghita și Vâlcea, cu cinci procente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare