ORION, capsula spațială – cea mai mare distanță faţă de Terra!

În urma cu 13 zile a fost lansată capsula spaţială Orion, utilizată de NASA în cadrul misiunii lunare Artemis 1, aceasta devenind vehiculul spaţial care a ajuns la cea mai mare distanţă faţă de Terra, a anunţat marţi agenţia spaţială americană.

“Am atins distanţa maximă faţă de Terra!“, a anunţat NASA pe contul său de Twitter. Capsula Orion a străbătut o distanţă de 432.000 de kilometri în raport cu Terra, cea mai lungă distanţă parcursă vreodată de un vehicul spaţial care este capabil să transporte la bordul său echipaje de astronauţi.

Cu doar câteva zile mai devreme, Orion doborâse un record stabilit de misiunea Apollo 13 în anul 1970, când a atins distanţa de aproximativ 400.000 de kilometri faţă de planeta noastră, la scurt timp după ce s-a plasat pe o orbită lunară.

Capsula Orion se află în prezent “cam la jumătatea misiunii Artemis 1 în jurul Lunii” şi se va îndrepta de acum spre Pământ, au precizat inginerii de la NASA. Ei se aşteaptă ca Orion să revină pe Terra şi să amerizeze în Oceanul Pacific în data de 11 decembrie, după o călătorie de 2 milioane de kilometri în spaţiu.

Misiunea de acum a fost una de testare, echipajul de atronauţi fiind programat să zboare în spaţiu abia în 2024.

Încă un pas important, atât pentru NASA cât și pentru toată planeta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare