ORTOGRAFIE INSTITUȚIONALĂ – Primăria Târgu Mureș și-a greșit afișul prin care anunță inaugurarea bradului de Crăciun

0
973

FAPT. Către cei care controlează administrația municipiului Târgu Mureș: pe această cale, vă rugăm să vă concentrați puțin și să nu mai faceți de râs orașul dispunând ca afișele evenimentelor publice să fie executate de coreeni.

 

Măcar pentru că aceștia, împreună cu supervizorii respectivelor afișe, din necunoașterea limbii române (e și logic, doar sunt coreeni, se pricep la pacea mondială, nu la limba română) comit greșeli de ortografie – nici nu luăm în calcul să nu fie vorba de executanți coreeni, altfel ar trebui să susținem, argumentat, că ar fi agramați cei care execută afișele evenimentelor decise de primarul Dorin Florea și care sunt plătite din banii orașului.

 

În consecință, în primă fază, vă rugăm respectuos să corectați afișul privind iluminatul ornamental (ăla pe care l-ați denumit Inaugurarea Bradului de Crăciun). Pentru a nu pierde timp prețios, vă semnalăm cele două erori, una cauzată de tastarea deficitară (d-astea facem și noi destule – e drept, nu pe afișe! -, de aceea avem toată paciența) și una de necunoașterea limbii române. Respectiv, se scrie (cel puțin în limba română) invită (în loc de “inită”) și autobuz (în loc de “autobus”).

 

În speranța că am fost folositori urbei, vă mulțumim anticipat pentru corectarea erorilor semnalate, pe care le-ați înfăptuit magistral pe un afiș public (unul foarte urât, dar asta e o altă problemă, ține de estetică și de pricepere). Cu plăcere.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ