OTP Bank România se alătură Programului Femeia Manager 2022-2027

FINANȚE. OTP Bank România anunță parteneriatul cu programul guvernamental Femeia Manager 2022-2027, implementat prin Ministerul Antreprenoriatului și Turismului. Programul prevede un ajutor financiar nerambursabil de la stat până la maximum 200.000 lei, care poate reprezenta maximum 95% din cheltuielile eligibile (inclusiv TVA pentru firmele neplătitoare) aferente proiectului.
 
IMM-urile vor putea obține fonduri nerambursabile de până la 200.000 lei în cadrul acestui program, principalul criteriu de eligibilitate fiind ca cel puțin unul dintre parteneri să fie femeie și să dețină cel puțin 50% din părțile sociale/acțiunile companiei.
 
După ce proiectul este evaluat și selectat pentru finanțare de la stat, OTP Bank România oferă solicitanților posibilitatea de a aplica pentru o finanțare punte de 100% din grant, care poate fi garantată până la 80% din suma împrumutului de către FNGCIMM/alte fonduri de garantare.
 
„Mă bucur că mediul de afaceri local a avansat vizibil în ceea ce privește diversitatea de gen și numărul de femei antreprenoare. Astăzi, aproximativ 40% dintre acționarii companiilor locale sunt femei. Cu toate acestea, mai avem un drum lung de parcurs în promovarea femeilor în funcții de conducere. Pentru OTP Bank, acesta este un aspect foarte important, motiv pentru care am derulat multe inițiative de combatere a stereotipurilor de gen, precum programul de mentorat GirlPower. Astfel, decizia de a se alătura programului Femeia Manager a venit firească, deoarece este perfect aliniată cu valorile OTP Bank. Prin acest parteneriat ne dorim să participăm activ la dezvoltarea companiilor mici și mijlocii și să sprijinim evoluția mediului antreprenorial feminin din România”, a declarat Roxana Hidan, Director General Adjunct Business Division, OTP Bank România.
 
Bugetul estimat pentru perioada 2022-2027 este de 1 miliard de lei. Până la sfârșitul anului, se așteaptă ca 785 de companii să beneficieze de acest program.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare