PAPA ÎN ROMÂNIA – Un designer și o fabrică de mobilier din Reghin vor realiza scaunul papal care va fi folosit de Papa Francisc

0
4022
Dan Cotoi și Mihai Grama

PERFORMANȚĂ. Papa Francisc va celebra în România trei Sfinte Liturghii: în Bucureşti, Şumuleu Ciuc şi Blaj. Prima Sfântă Liturghie va fi celebrată de Papa Francisc în după-amiaza de vineri, 31 mai 2019, prima zi a călătoriei sale apostolice în țara noastră, în Catedrala Sfântul Iosif din București (monument istoric construit între anii 1873-1884, după planurile arhitectului vienez dr. Friedrich Schmid).

 

Pentru acest eveniment, scaunul papal a fost proiectat de designerul reghinean Mihai Grama, iar firma Mobila Dalin din Reghin a fost aleasă să-l producă. Informația a fost făcută public de reprezentanții producătorului de mobiler tapiţat din Reghin, Mobila Dalin – un business fondat în urmă cu 27 de ani de Toma Cotoi (foto mic stânga), unic acționar al firmei la cărei conducere și-a lăsat fiii, Dan Cotoi fiind managerul acesteia -, care s-au declarat onorați că participă la acest proiect.

 

Proiectul designerului Mihai Grama conține motive arhitecturale ale Catedralei Sfântul Iosif, monument istoric. În 2015, Grama a fost desemnat câștigătorul premiului pentru Cel mai bun Designer de Obiect al anului 2015 în cadrul Elle Decoration Romania Design Awards.

 

Grama are o relație îndelungată cu firma Mobila Dalin, aceasta fiind primul său client din momentul în care a început, ca freelancer, să creeze design de obiecte. În 2017, firma care administrează fabrica Mobila Dalin a avut o cifră de afaceri de 34,76 milioane de lei (cea mai mare din istoria firmei) și o medie anuală de 342 de angajați.

 

Andrada VLAS, Liviu DAMIAN

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ