PAPA ÎN ROMÂNIA – Un designer și o fabrică de mobilier din Reghin vor realiza scaunul papal care va fi folosit de Papa Francisc

0
3835
Dan Cotoi și Mihai Grama

PERFORMANȚĂ. Papa Francisc va celebra în România trei Sfinte Liturghii: în Bucureşti, Şumuleu Ciuc şi Blaj. Prima Sfântă Liturghie va fi celebrată de Papa Francisc în după-amiaza de vineri, 31 mai 2019, prima zi a călătoriei sale apostolice în țara noastră, în Catedrala Sfântul Iosif din București (monument istoric construit între anii 1873-1884, după planurile arhitectului vienez dr. Friedrich Schmid).

 

Pentru acest eveniment, scaunul papal a fost proiectat de designerul reghinean Mihai Grama, iar firma Mobila Dalin din Reghin a fost aleasă să-l producă. Informația a fost făcută public de reprezentanții producătorului de mobiler tapiţat din Reghin, Mobila Dalin – un business fondat în urmă cu 27 de ani de Toma Cotoi (foto mic stânga), unic acționar al firmei la cărei conducere și-a lăsat fiii, Dan Cotoi fiind managerul acesteia -, care s-au declarat onorați că participă la acest proiect.

 

Proiectul designerului Mihai Grama conține motive arhitecturale ale Catedralei Sfântul Iosif, monument istoric. În 2015, Grama a fost desemnat câștigătorul premiului pentru Cel mai bun Designer de Obiect al anului 2015 în cadrul Elle Decoration Romania Design Awards.

 

Grama are o relație îndelungată cu firma Mobila Dalin, aceasta fiind primul său client din momentul în care a început, ca freelancer, să creeze design de obiecte. În 2017, firma care administrează fabrica Mobila Dalin a avut o cifră de afaceri de 34,76 milioane de lei (cea mai mare din istoria firmei) și o medie anuală de 342 de angajați.

 

Andrada VLAS, Liviu DAMIAN

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here