INVESTIȚIE – Premierul Ungariei, Viktor Orbán, invitat să inaugureze la Sânpaul cea mai mare fabrică de nutrețuri combinate din România

0
6308

SÂNPAUL. În 10 mai, premierul Ungariei și preşedintele FIDESZ, Viktor Orbán, va inaugura în comuna mureșeană Sânpaul cea mai mare fabrică de nutreţuri combinate din România, o investiție de 15 milioane de euro realizată (parte din fonduri europene) de Grupul UBM din Ungaria (prin firma UBM Feed România, manageriată de Dénes Laczkó) şi companiile românești East Consulting şi Oprea Avi-Com.

 

Fabrica, care dispune de tehnologie de top, fiind complet automatizată, va produce peste 220.000 de tone de furaje pe an pentru toate speciile de animale (păsări, porcine și rumegătoare). Argumentul înființării fabricii de nutrețuri combinate constă în cantitatea mare (milioane de tone) de cereale exportate de România și cantitatea mare de import a furajelor consumate de zootehnia autohtonă.

 

Reprezentanții grupului UBM au precizat că dețin un know-how semnificativ în acest domeniu, având mai multe capacități de producție de furaje în Ungaria, inclusiv propria fabrică de premix, fapt care va contribui la îmbunătățirea sectorului furajelor din România.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ