UPDATE – PARCARE GRATUITĂ – În tot răul, și o… economie: în municipiul Târgu Mureș nu se mai plătește parcarea

2
1935

CORONAVIRUS. Criza cauzată de pandemia provocată de virusul COVID-19 (coronavirus) și instituirea stării de urgență a generat, printre altele, și o măsură complementară care elimină o cheltuială a târgumureșenilor, precum și a celor care tranzitează municipiul de reședință al județului Mureș: parcarea vehiculelor în parcările cu plată din municipiu se face gratuit.

 

Argumentul constă în reducerea activității firmei Primăriei Târgu Mureș care gestionează și această activitate (respectiv a Administrator Imobile și Piețe SRL), fapt care a determinat conducerea administrației locale să suspende taxarea parcărilor, măsură care va fi aplicată pe toată perioada stării de urgență.

 

UPDATE. La câteva ore după ce a anunțat oficial, prin consilierul personal al primarului Dorin Florea, Sergiu Claudiu Maior, că suspendă plata în parcările municipiului Târgu Mureș din cauza reducerii activității firmei Primăriei care are și această activitate în atribuții (respectiv, Administrație Piețe și Imobile SRL), administrația locală a revenit asupra deciziei și a menționat, prin același Maior, că retrag agenții din teren. Adică o să fie tot gratuită parcarea, în lipsa oricărui factor coercitiv.

 

De ce au revenit? Pentru că ar fi fost ilegală decizia în lipsa unei hotărâri a Adunării Generale a Acționarilor (AGA) și o Hotărâre de Consiliu Local, niciuna dintre acestea nefiind emise. Atât se pricepe cel care îl consiliază personal pe cel care conduce administrația orașului. Viceprimarul Sergiu Papuc susține că nu vor fi retrași nici agenții din teren, pentru că și această decizie se ia doar în urma unei hotărâri AGA. Iar aceasta, v-am precizat, nu s-a emis. Așa că totul rămâne în coadă de pește. Ca-ntr-un oraș afectat, în care stânga zice una, iar dreapta alta. (Cătălin VISCHI)

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

    • A fost completat (nu corectat, pentru că nu era greșit la momentul publicării) exact din momentul în care s-a schimbat ceva.

LĂSAȚI UN MESAJ