Părintele Constantin Necula la Târgu-Mureș – Lansarea volumului “Printre cuvinte, între prieteni”

EVENIMENT. Conferințele RUA – românii uniți acasă vă invită la lansarea cărții Printre cuvinte, între prieteni a bine-cunoscutului Preot și Profesor Dr. Constantin Necula, apărută recent la Editura Agnos din Sibiu.
Evenimentul cu o puternică încărcătură spirituală, se va desfășura miercuri, 26 octombrie, ora 18:00, la centrul cultural Mihai-Eminescu din Târgu-Mureș.
 
La eveniment vor participa și scriitoarea-jurnalist Dorina Matiș și scriitorul Călin Pintea.
 
Cartea cuprinde dialoguri dintre părintele Necula și realizatorul de televiziune Dan Negru.
Între cei doi există o foarte frumoasă prietenie, iar dialogurile din carte sunt clădite pe sinceritate, deschidere, dorința de a merge direct la inima cititorilor, de a-i bucura și a le oferi răspunsuri la numeroasele întrebări care îi frământă.
 
Autorii, aflăm din prefață, „deţin acel potenţial mobilizator care reclamă interogația ofensivă, asumată. Fiecare pretext de discuție, între cei doi şi între ei şi auditoriu, e unul care ne ajută să destructurăm încă un temei de gând, să dezamorsăm încă un loc comun al derizoriului şi, de ce nu, să ne neliniştim fertil în rătăcirile noastre întru aşezare.”
 
Părintele Constantin Necula este absolvent al Facultății de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu și este doctor în teologie, specializarea catehetică-omiletică și pedagogie creștină. Este o personalitate foarte cunoscută, de la enoriașii care îi ascultă predicile, la cei care îi citesc cărțile, îi urmăresc aparițiile în mass-media și, în general, în spațiul public, este un slujitor al bisericii foarte îndrăgit și cu o putere de atracție deosebită la publicul de toate vârstele.
 
Atât părintele Constantin Necula, cât și Dan Negru, prin dialogul lor viu, sincer consemnat în carte, caută calea direct spre sufletele oamenilor, se apropie cu aceeași dragoste frățească de oameni din cele mai variate straturi sociale și de toate vârstele, știu să tălmăcească slovele sfinte mai ales pentru cei care poate își spun atât de dramatic „Cred, Doamne, ajută necredinței mele!”.
 
Intrarea la eveniment este liberă. Vă așteptăm cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare